Yhtä putkea runkoon, 35-350L


Sokerina pohjalla, heräteostos, eli ikivanha super-suttuzoom EF 35-350L.
Olen omistanut ko. putken joskus vuosia vuosia sitten silloin, kun filmikuvaus oli vielä voimissaan. Filmillä tämä silloinen insinööritaidonnäyte oli mitä mainioin mm. moottoriurheilun kuvauksissa. Ajattelin, että jos joskus vain tästä mahtivehkeestä tulee IS-malli, niin se vasta olisikin toiveideni täyttymys.
Kun 28-300IS sitten julkaistiin, hommasin tämän toiveiden täyttymyksen suht nopsaan ja sillä kuvailinkin muutaman vuoden. Mielestäni joissain kohdin oltiin kyllä menty valitettavan väärään suuntaan kehityksessä, kuten esim. selkeä painon nousu teki yhden putken reissusetistä usein turhan kolhon (etenkin silloisen 1ds mk2 runkoni kanssa). Lopullinen syy 28-300:sen kiertoon laittoon teki kuitenkin 5D mk2. Jotenkin putken ok kuvanlaatu ei tuntunut näin suuren megapikkelsin kamerassa enää niin hyvältä, kuin mitä se oli aiemmin kropilla ja vanhalla 5d:llä tai 1ds mk2:lla tuntunut.
No nyt kun on jo toista vuotta pääosin menty vain primeillä, niin aina välillä sitä kaipaisi vain jotain yhtä putkea, jolla hoitaisi ns. perusfotot ilman useamman putken mukana raahaamista ja vekslailuja. Testeissä tälle paikalle on kameralaukussa käynyt mm. Canonin oma 28-200, Tamronin 28-300VC, Sigman 18-200 OS ja 18-125 OS HSM. Em. putkista 18-125 oli varsin kelpo peli, mutta vain kropille käypä. Tamronin vakaajallinen yleisrööri ei ollut myöskään nyt mitenkään yli huono, mutta ei se nyt sentään lähentele 35-350L:n olemusta. Käytettynä kun myös tämä ei IS L on varsin houkutteleva paketti.
Ensimmäisten ruutujen perusteella nyt viikonloppureissultani kuvanlaatu on mitä mainioin ja etenkin näin, kun maltat himmentää vaikka 2/3 aukkoa. Mekaaninen laatu on todella hienolla tasolla tässä putkessa ja paino on suht ok, etenkin kun jättää jalustapannan pois lisäpainoa tuomasta. Hauskaa on taas huomata, että omat kokemukset menevät ulkolaisten testien kanssa aika eri linjoille, sillä mm.vinjetointia ei ole tullut häiritsevästi, ca:ta on myös samoin varsin maltillisesti (ja tämä itseäni harvemmin myös haittaa, kuten harvemmin myös tuo em. vinjetointi) ja reunapiirto on varsin hyvällä tasolla. Tynnyrivääristymääkin on vain hyvin maltillisesti laajispäässä.
Ensimmäisten reissukuvien aikana tuli myös taas heti huomattua, miten juuri matkoilla nopeat yllättävät tilanteet tulee tällä putkella ikuistettua todella helposti. Juuri nämä ns. nopeat kuvat tai heittolaukaukset jäisivät auttamattomasti myös ottamatta ilman yhden super-zoomin mukanaan tuomaa samoilta jalansijoilta pari eri kuvakulmaa sekunnissa tarjoavaa ominaisuuutta.
I like it. ****