Tsuumeja, tsuumeja, 28-70 3.5-4.5


Jatketaan nyt näitten omien nykyisten zoomien esittelyjä.
Tämä Canonin jo vuosia sitten tuotannosta poistunut malli on oikea helmi perus normizoomien joukossa. Tämä tuli itselleni korvaamaan vuosia vaihtelevasti palvelleen 24-70L:n. Sen rinnalla oli myös välillä 24-105 IS L, mutta molemmat saivat mennä. Oikeastaan 24-70L on mielestäni kovin ristiriitainen tapaus. Polttovälialue on hieno, kuvan laatu on myös varsin hyvä ollakseen zoom ja etenkin jos olet saanut vielä hyväpiirtoisen yksilön tästä möhkäleestä. 24-70L:n vastavalosuoja myös todella suojaa kun se on kiinteästi kiinni putken rungossa ja laajakulma-asennossa etulinssi ulkonee käyttäen 24mm:lle sopivan osan mahtavan kokoisesta vv-suojasta. Miinuksena on pro:lta näyttävän ja tuntuvan putken suuri paino ja se että f2.8 ei useinkaan riitä ja näin putki ei korvaakaan sisätiloissa oikeita kunnon valovoimaisia primejä. Itse siis pidän valovoimasta ja 24-70L oli mielestäni selkeästi laadukkaampi normaalizoom kuin pimeä (f4), vaikkakin vakaajallinen 24-105L.
Pääsääntöisesti kuvaan siis premeillä, mutta joskus se on vain kiva olla zoomi tuomassa rajausmahdollisuuksia jo suoraan kuvattaessa ja etenkin juuri silloin kun jalkatsuumaus on mahdotonta. Kropille on tarjolla normizoomiksi erittäin mukava 17-55 IS (kuva yllä em. putkella), joka itseltänikin on löytynyt ja nyt monet ovat kehuneet uutta kroppi 15-85 IS:ää.
Tämä filmin täyskennolle tehty vanha afd moottorillinen 28-70 on myös piirroltaan aivan uskomattoman hyvä ja lähentelee yleiskäytössä aivan L:ien tasoa. Koko on myös etenkin 24-70:een verraten tosi pieni ja kevyt ja sekös hymyilyttää. Suurin hymy kuitenkin tulee optiikan edukkaan hinnan johdosta, jos vain moisen helmen jostain käytettynä kalastat kameralaukkuusi. Omassani on myös tietysti Canonin orig. vastavalosuoja kontrastia parantamassa tiukoissa sivuvalotilanteissa.
Ok kampe ***+
Hinta huomioiden ****1/2