Mestari, 135L


Tämä putki on itselläni se, jonka runkoon kiinnitettyään ja myöhemmin sitten koneella kuvia katsellessaan saa aikaan wau-efektiä hyvin usein. Putki on loistava kuvaltaan, fyysisesti pieni ja kevyt (mukava kuvata ja pitää reissussa), ottaa itseensä mukisematta 1.4x jatkeen ja reisussa hätätilanteissa hyvin vielä 2x jatkeen, tekee isommat ja pimeät 70-200 zoomit turhiksi, tekee myös loitotettuna osin turhaksi uuden hyvän 100mm IS makron ja on käsitarkennuspannaltaan ja muulta yleiseltä tuntumaltaan vaan niin hitsin hyvä!
Aiemmin luulin vielä, että Canonin uudehkoon 100mm IS-makroon eivät käy vain Canonin omat telejatkeet, mutta Kenkot ja Sigmat toimisivat kyllä. Ajatus kaksista eri merkin telejatkeista ei kuulostanut hyvälle ja hylkäsin IS-makron tulon omaan kameralaukkuuni ensi testien jälkeen. Sain kuitenkin vähän myöhemmin fiksuun hintaan Kenkon ja Sigman telejatkeet ja tästä syystä ostin kuin ostinkin ihan oman IS-makron tarkempiin testeihin, jotta mahdolisuus 135L:n korvaamiseen tällä hienolla uutuudella olisi silloin tällöin mm. matkoilla mahdollista. Yllätys oli kuitenkin melkoinen kun laitoin jatkeita makron jatkoksi. Tarkennus toimi, mutta tarkennuksen lukitus oli käytännössä mahdotonta. Ilmeisesti jotain hienoa dataa oli uutukaiseen mikropiirille laitettu, jotta se hylkäsi muiden valmistajien telejatkeet yhteistyöstä. No tämä testi vain vankisti itselläni 135L:n asemaa omassa kameralaukussani. Olisi toki myös pitänyt googlettaa tarkemmin näistä yhteensopimattomuuksista, mutta nopeasti en kyllä moisiin kommentteihin törmännyt.
135L-putkea tulee myös varmaan vaivaamaan hintaongelma, jos ja kun se IS-malli ajastaan tulee markkinoille, että nykyinen hinta pompsahtaa pilviin vrt. etenkin nykyisten käytettyjen erittäin fiksut hinnat.
Samoin jos nyt pitäisi täydelle kennolle valita se toinen optiikka 35L:n kaveriksi, niin se olisi sitten tämä 135L.
Loistava ****1/2