Jotain extraa, 90 TS-E


Ja jatketaan kiinteällä arsenaalilla...
On aika ajoin kiva tehdä jotain extraa kuviin jo kuvausvaiheessa, kuten käännellä vaikka terävyysalueita tai säätää niiden ulottovuutta.
Tämä lasi on kyllä optisesti mahtavan hieno laite. Se ottaa myös mukisematta itseensä molemmat canonin telejatkeet ja suo aikaan näin mm. hyvinkin mielenkiintoisen 180mm telen, jossa on kivat ts-ominaisuudet ja varsin lyhyt lähin tarkennusetäisyys vaikka lähikuvausjuttuihin. Jos ja kun sinulla on kakkosrunkona vielä se joku Canonin kroppi, niin ei kun ominaisuudet vaan kasvavat tai monipuolistuvat. Ehkä tämä oli myös osasyy, miksi oma 100 makro lähti pois, eikä uusi 100 IS makro tullut taloon ensitestien jälkeen, etenkään kun siihen eivät edes käyneet canonin omat telejatkeet.
Itselläni oli myös 45 TS-E, mutta sen käyttö vaan tuntui jäävän hyvin vähäiseksi ja 90 vei voiton vain yhtenä ts-lasina. 90 on myös ollut varsin kiva peli muotokuvissa. Uusissa ts-e versioissa (17 & 24 mk2) on inan paremmat ts-säätömahdollisuudet, mutta hyvin on näilläkin pärjätty ilman special ts-modifikaatioitakin.
Oikein kiva ****+